Blogg

15. jan, 2018

So now I am licenced in Art therapy onCPD check referens More licences from last year in angelintuivite,CACR,crystalreader,flower reading etc Sensory stimulation

11. jan, 2018

And now after graduate REiki level2 referens I  was also ready with my mala with my Rudraksha seeds from India.gurubead my own ceramics I
made true hearts and crystals and also the silk tassel I made.I am also crystal reader and have more licences in crystals,colours, chakra and aura and more to come ,Also art therapy.Sensory stimulation

Pia Lebsunds foto.
Pia Lebsunds foto.
Pia Lebsunds foto.
Pia Lebsunds foto.
4. jan, 2018

 

Happy weekend.Trevlig trettonhelg.Shabbat shalom.Benjamin is creating.did you see the start of arts for autistic beginners ?If not look at my webpage www.piaalife.se .I asksked Swedish people first as I wrote a book in Swedish about Benjamins creationBenjamins artModule1,2,3referensBenjamins konst-Kontakt.How it started and the struggles between and more.If you interested in English please let me know.Info@piaalife.se After consideration I will just follow my own method.Because it is necessary with clear directions what to do and how to do that I couldn't see in Art therapy I am joining in myself. A lof of misunderstanding led me to think over this again and having it structured after my special pedagogics knowledge instead and not diving in therapy as much.Better to focus in communication.What to be expressed instead and how. Please look also on my Facebook Pia Lebsund

Pia Lebsunds foto.
11. dec, 2017

Är du sugen på en  konstkurs från mina erfarenheter att jobba med Benjamin och andra elever med Autism. 

En introduktion är boken  Benjamin konst-såhär gick det till att skapa. Den finns att låna på flera bibliotek. Benjamins art ,Benjamins konst-Pias dansar o målar Kontakt Module1,2,3referens

Jag kommer specialsy kursen efter de deltagare som anmäler sig. Är du autistisk så kommer jag lägga det på din nivå.Du behöver en  som hjälper dig förstå övningarna.En förälder eller assistent.

Jag kan också erbjuda detta till flera på en gång och då kan vi öpna en egen Facebookgrupp.Vi kommer jobba med grundfärgerna gul,blå och röd och se vad som händer med detta och blandningar. Jag tänkte att kursen kan vara på fyra gånger .En gång per vecka.Start efter helgerna januari 2018.Anmäl dig före 20 december så får du rabatt på kursen.1000 kr för övningar som kommer att finnas på internet som du kan göra flera gånger.Nya övningar varje vecka.Anmäl dig till info@piaalife.seBenjamin har haft över 30 konstutställningar varav 25 med mig med olika konstnärliga uttryck soom bild, screen, keramik. Han använder färg som ett kommunikationsuttryck.

Jag har redan snickrat på den här idéen med en kurator på habiliteringen för små barn med Autism att göra den i Brasilien så det finns redan kursmaterial.

22. okt, 2017

Test på lämplig övning för sinnestimulering vuxen person med begåvningsnivå mellan som inte kan skriva eller läsa, men vill lära sig kommunicera.

Det här kan vara ett exempel på en fråga för licensering inom sinnesstimulering,kommunikation, steg 1 module 1,2,3. Lämplig bakgrund är Specialpedagogik på minst förskollärarnivå upp till lärare med inriktning specialpedagogik i högre åldrar eller liknande kompetens,logoped.arbetsterapeut, boendestödjare med lämplig kompetens och erfarenhet, bildlärare som har flerårig erfarenhet av elever med kommunikationshandikapp, eller flerårig erfarenhet att arbeta med personer med olika kommunikationssvårigheter och hitta praktiska lösningar.

Skillnad mellan låg begåvningsnivå och högre begåvningsnivå samt kommunkationssuttryck med bild. Olika exempel som kan mätas och tolkas med resultat m m är ett annat exempel för er som undrar om licensering som jag vill göra inom min metod. Det betyder inte att exakt dessa frågor är fastställda utan är bara exempel på hur det kan se ut. Det är omfattande kunskaper som kommer att testas att du har isåfall.

Tjuren Ferdinandoch älgen som Benjamin gjort i keramiken förra året. Benjamin har gjort nio sagor med mig och utvecklar storyn när vi skypar. Det är ett kommunikationssätt som jag utvecklat inom min Module 1,2,3 och det är det tredje steget social kommunikation.Jag har haft en pedagogik sedan mitten på 90-talet.Den är copyrightad så när andra jobbar med Benjamin så använder de sig av ett material som jag redan gjort genom att Benjmain uttrycker sig.Benjamins artKontaktModule1,2,3referens

Eventuella nyanser av skapandet.Ny tillförsel av konstnärlig teknik kan han få av lärare och har fått det i ett par år.

För att min metod inte ska urarta sig så undrar jag om ni vill licencera er inför olika delar av min metod? Jag föredrar att folk som är licencerade använder min metod på ett sätt som jag godkänt och ställt vissa krav att ni uppfyller.Isåfall maila info@piaalife.se. Vill ni ha en professionell utbildning av mig och eller föreläsning så hör av er till mig direkt.

Det är jag som har initierat igångsättning av fritidsaktiviterter i Stokholms län i mitten av 90-talet och verkat för att få in det i skolan.Jag fick själv avsked för att jag lyfte upp behovet med min arbetsgivare.Jag gjorde också en pilotundersökning vad som fanns då. Jag har också verkat handikappolitiskt i tio år mellan 1997 t om 2016.Jag har mycket stor kunskap inom området och har skrivit motioner och ställt frågor inom politiken och verkat för handikappolitiska program och skrivit i ett partiprogram.

Jag har skrivit flera böcker om min metod som finns på flera internetbokhandlar. Benjamin och jag initierade konst som kommunikation genom våra utställningar i mitten på 90 -talet och vi har haft 25 utställningar.Jag har verkat för all form av tillgänglighet.

Kolleger efter mig har tyvärr inte haft samma förmåga eller passion.Jag har coachat i skolor och i andra verksamheter.Jag har abetat som vikarierande specialpedagog i flera av Stockholms skolor och sett stora svårigheter som elever, lärare och personal har. Arbetsmiljön är svår och deras redskap räcker inte.Metoderna håller inte alltid.

Jag har också dansat mycket men kan inte göra detta pga av utbrändhet och svår värk men det har ingått i min metod i steget rörelser tillsaammans med andra fritidsaktiviteter.Jag har utbildning inom dans och urörelse också från lärarhögskolan och har dansat i 50 år i olika dansskolor sedan barnsben.

Det räcker inte att ha arbetat med Benjamin utifrån sin teknik för att sprida själva Module1,2,3 metoden vidare då metoden är min och copyrightad samt upphovsskyddad. Det gäller alla som haft den stora glädjen att lära sig saker från Benjamin och mig.

Benjamins latest ceramics on his job. To left a bowl with snake and I think bull, In the middle a rhen deer and to the right a moose ©.all rights reserved Benjamin and Pia Lebsund

Pia Lebsunds foto.
Pia Lebsunds foto.

Trevlig helg.Have a nice weekend.