Blogg

8. okt, 2017

Nu finns Väsen som pdf.det är en beskrivning av svenska Väsen som har beskrivits i Sverige. Jag har illustrerat och jämfört med det som Doreen Virtue tagit upp i licenser Fairylogist och realmreader. Det kan vara av intresse för dig om tagit licencerna att lära dig om hur det är i Sverige. Är du intresserad av en kurs i ämnet så låt mig veta detta?Pdf är till salu för 100 kr ,kampanj före 26 september.Meila mig info@piaalife så får du uppgifter om betalning. Det är mycket jobb som lgger bakom.Jag har läst minst 10 000 sidor i ämnet av olika författare inom olika områden och pratat med en del av dem.Jag har sju licencer fråndoreen Virtue och hennes kolleger.Sensory stimulationKontakt

Now Väsen is ready as aPdf in swedish and is a description fromSwedish realms and faeris. If you want me to make a course on this let me know. I will try to translate it to English. i am also compariing to Faiylogist and realmreader cources from Doreen Virtue and other kind of compairing and conclusions quite much job reading about 10 000 pages from different authors and talking to some of the,.I illustrated all pictures and have seven licences from Doreen Virtue and her collegues..Mail to info@piaalife.se.

Vill du ha ett smakprov från boken Väsen? meila info@piaalife.se

12. sep, 2017

Testar utseende på bokomslag till min kommande bok om väsen dvs älvor och annat i Sverigeoch jämförelser med fairylogistkursen från Doreen Virtue.

I am testing the cover first layout on Realms, fairies from Sweden compairing to Doreen Virtues fairylogist course. What do you think about the cover? I will start with a pdf for you that are licenced and interested in how it is or was in Sweden.The book will be discounted for a start.

I am not ready yet but quit soon. I researched since January and read about 10 000 pages about this and different kind of books from other resarchers in different fields.

I talked to authors in different fields and read their books.I had difficult in letting students letting me know their opinion so I have to go another way.Sensory stimulationKontakt

I also started up a Swedish group for licenced people in this field from Doreen Virtue but I had to do this alone as they where not interested. I have to say that I thought I should have more clearity in this but as it is hidden it is difficult.I start in Swedish first.I am also making my cover with my fairies and realms that I drawed.

8. sep, 2017

Kolla in detta.

SEP8
Idag 13:00 · Kungsängsgatan, SE-753 17 Uppsala, Sverige
Krokodilmonstret ställs ut bla på kulturnatten och inspirationen kommer från vår bok Djungelboken.En egen version av Benjamin och mig med våra illustrationer som finns som Pdf.Benjamin ville ha med en korokodil där och det fick han.Vad hände med krokodilen och Mowgli? Det får du veta om du vill köpa den.Meila isåfall info@piaalife.seKontakt
4. sep, 2017

More information about Benjamins food and recipes. If you mail me you can have a recipt for free and if you are giving information to another one you can have one week maindishes for free. The book you can buy on Kindle/Amazon in english or in Swedish. info@piaalife.se. Mer information om Benjamins mat och recept. Om du meilar mig så får du gratis ett recept.Om du tipsar om boken så får du en veckas recept gratis. Boken finns på Adlibris,Bokus,Kindle mfl internetbokhandlar.Kontakt or on Facebook. As you know food can be aproblem when your kid has Autism.so here is recipes that is good for him or her. This is a mixture of vegetarian food but also fish and some meat. 

 

22. aug, 2017

Bakgrund:

 

När jag tog min licens som fairylogist för Doreen Virtue så är det olika positiva väsen som hon beskriver .De lever på olika platser i naturen och i världen som hastigast beskrev hon Näcken. Jag tänkte då jämföra med det som finns beskrivet i Sverige och se om det finns likheter men också skillnader.

Det som slår mig är alla folksägner från olika delar av landet.

Det varierar från söder till norr ,men det som är gemensamt är att beskriva vad som händer om man går utanför ett känt område. Det jag också har förstått så levde folk väldigt kontrollerat under bondesamhället. Det var restriktioner för hur bonden fick röra sig på marken. Han fick enbart vara på sina egna ägor och syssla med jordbruk och sköta om sina djur. Bondmoran fick mjölka korna och ägna sig åt barn och hushållet och kanske något ibland med skörden.

Pigor och drängar var hjälpredor  men var också hårt kontrollerade efter könsmönster och status vad de skulle göra. De som ägde skogsmark var friare att vara på sina ägor och godsägare och adel.

 

Det finns väldigt lite beskrivet om deras naturupplevelser. I konsten och litteraturen finns det beskriven. En av de kanske mest kända tavlan är just Näcken av Ernst Josephson.

Så har de personerna som berättat dessa skrönor verkligen sett eller hört detta?. Enligt folktron så har myter bildats. Har det varit en uppfostran och eller  skrämsel propaganda för att hålla outbildade människor i schack? Förmodligen. Man ska inte glömma att det fanns bara några års folkskola i slutet på 1800-talet och att det var vissa som skulle lära ut barnen saker utantill. Det var blandade åldrar i skolan. Läraren hade inte tid att undervisa alla. Undervisningen var också anpassad till att lära barnen sådant som var nyttigt för dem att veta . Samhället hade inga förhoppningar att de som var bönder skulle kunna göra något annat. Det var stora kategoriseringar i olika stånd. Kyrkan hjälpte dessutom till att hålla ordning på folk med att föra bok på de som var gifta och gifta och tuktade folket med olika skrämsel. Kvinnor skulle vara gifta och föda barn och sköta hushållssysslor. De som var ogifta betraktades som konstiga och blev utfrysta. Friska barn räknades och de med funktionshinder blev satta i skogen  för att svälta ihjäl som små barn. Ogifta kvinnor födde barn i lönndom och dräpte dem. Pigor blev ofta sexuellt utnyttjade av bonden som såg det som en rättighet.
Innan kristendomen fanns en hedendom som bottnade mer i en

Asadyrkan och en närheten till naturen. Det är svårt att se skillnaden mellan asadyrkan och det som blev myter. Som jag förstår så fortsatte ändå folk i lönndom att tro på det övernaturliga trots kristendomens intåg. Prästerna gav skuld för att de övernaturliga var negativa och t om farliga krafter så det blev mer fyr i elden av dessa motsättningar . Häx bränning var vanligt med de som var kunniga med örter.