Blogg

16. okt, 2021

Jag editerar boken, Varför händer det mig? en stulen barndom nu tack vare Doris Och Tomas Nisells fond för främjande av judiskt liv i Sverige, som gör det möjligt att göra detta och ska få hjälp med att passa in texten till bokomslaget m m. Äntligen stöd för det jag brinner för.Tänk om jag fick stöd för allt slit jag gjort i Stockholm och Uppsala för att sprida kunskap om autism och byggande upp verksamheter istället för det lidande min son och jag fått som tack?Kämpar just nu för min sons rättigheter enligt LSS,mänskliga rättigheter samt andra lagar och förordningar i Uppsala då man dragit in på aktiviteter som funnits i hans individuella plan trots att SIP plan och genomförandeplan finns.
Chefen förstod inte de frågor jag ställde på genomförandeplanen hon själv skrivit och de som vi kommit överens om i SIP. Hon hade inte ens SIP-planen och hade inte förberett sig inför mötet i onsdags med att läsa på dokumentationen som den tidigare medarbetaren gjort för att stötta Benjamin i sitt bildskapande som främjar hans kommunikation i i autism.
Det är som att ta bort all skriftlig dokumentation man behöver inför att utföra t ex sina arbetsuppgifter eller för att göra en research.
Tänk dig att någn tar bort all information du behöver för att klara din dag? Det har Lilla kulturhuset gjort med ledning av den dagliga verksamhets chefen Karin Malmlöv.
Jag skämpar nu med att få stöd atv Riksföreningen autism jurist,Brukarombudet samt en jurist . All tre är rådgivande.
Jag skulle behöva en advokat med pondus som går in och talar om hur fel Uppsala har och begära skadestånd. Benjamin och jag kan inte finansiera detta.
I åratal har jag kämpat för min sons rättigheter i Stockholm som sedan slängde ut honom när de förstört hans möjligheter genom fel pedagogik och tillvägagångssätt samt mobbning och sedan Uppsala som fortsätter i samma stil trots att jag bygger upp verksamheter.
Jag utarmas genom att tvingas göra arbetsuppgifter som de andra får betalt för men inte utför.
De skyllde detta på att det ska jag göra enligt föräldrabalken. Min son är 37 år och det finns inga andra föräldrar som tvingas öppna upp anpassade verksamheter, på skolor, fritids, arbetsplatser för sina vuxna barn som är 37 år på grund av att skolledning, ledning inom kommun , arbetsplatser, boenden ,fritids m fl inte utför sina befogenheter på ett sätt som är reglerat enligt lagen Se vad jag skriver med anledning av den omarbetande boken Benjamins konst såhär gick det till att skapa.

Pia Lebsund

12. okt, 2021

Titel

”Varför händer det mig? En stulen barndom” - Hur kan jag bli hjälpt?

 

Sessionsbeskrivning

Pia Lebsund (alias Perl Lebovits) kommer att berätta om sin bok ”Varför händer det mig? En stulen barndom”, som är referenslitteratur på Forum för levande historia. Hon berättar också om olika terapiformer för personer med föräldrar som har överlevt koncentrationsläger. Förbered dig gärna genom att läsa på hemsidan https://perl-lebov-its.com/, men detta är inte ett krav för att tillgodogöra sig sessionen.PiaochBenjisböcker
 
Vi försöker boka in en förinspelning 
5. okt, 2021

PiaochBenjisböcker Recension

 

Här är Benjamins version av Djungelboken. I bakgrunden sitter en mamma som just lyckats få texten

 

att hänga ihop. Benjamin är nämligen diagnostiserad autist och som nu berättar på SINA egna villkor.

 

Det känns därför spännande, att jag tillåts titta in i en värld som sällan är tillgänglig för någon av oss.

 

Hur har detta varit möjligt?

 

Harriet Bouvin, bokförläggare

 

5. okt, 2021

I år behöver jag stöd till att fira Benjamins födelsedag med at starta upp ett teater projekt till någon av hans böcker. Vill du hjälpa honom fira sin födelsedag den 11:e oktober? Maila mig info@piaalife.se Jag kämpar just nu för hans rättigheter och har stöttat allt och alla i många år nu.

 • I år behöver jag stöd till att fira Benjamins födelsedag med at starta upp ett teater projekt till någon av hans böcker. Vill du hjälpa honom fira sin födelsedag den 11:e oktober? Maila mig info@piaalife.se Jag kämpar just nu för hans rättigheter och har stöttat allt och alla i många år nu.
   
  •  
 • Pia Lebsund
  Varför väljer en del bort de som får en funktonsnedsatt familjemedlem?
  Släktingen som har med sig presenter till mina söner men inte till min dotter. Vanmakten när jag blir ombedd att ta en bild på släktingen med de ”friska” barnen och dottern inte får vara med.
  Det tog ett år sedan insåg jag att de inte skulle ringa mer. Mina vänner var inte längre intresserade av att veta hur jag och dottern mådde. Det blev ingen rosa bebisbubbla hemma hos oss. Vi kunde aldrig mysfika på caféer eller göra långa promenader med andra föräldralediga. När jag ringde berättade jag om kräkningarna och skriken av smärta. Skulle vi överleva detta? Vilka skador hade mitt barn? Vilken diagnos skulle hon få? Tänk om hon dog ifrån mig!
  Jag trodde att mina vänner lyssnade och ville stötta mig. Så var det inte. Vi blev bortvalda.
   
  LT.SE
  lt.se
  lt.se
4. okt, 2021

Hej jag har gjort flera sagoböcker med min son som har autism.Han har berättat och vi båda illustrerat. Berättelsen är hur han uttrycker sig och jag undrar om det går att göra teater av detta för en publik med autism och liknande kommunikations svårigheter. Hur man gör. Söker sponsring och mer? Vi har haft över 25 konstutställningar. Just nu är det tufft på hans DV då det skurit ned omfattande resurser utan att tala om detta för mig som hans god man.Den 14:e september launchade jag min bok Väsen och visade Benjamins sagor och en del keramik på Vattumannen.Jag har forskat i specialpedagogik med b l a mitt dataprogram Vardag med Benji och polarna som jag testat i Västerås och Stockholm under slutet av 90-talet. Jag kämpar för min sons rättigheter. Just nu aktuell med event kring den omarbetade boken Benjamins konst. Såhär gick det till att skapa som jag klistrat in. Man har dragit ned mycket av hans verksamheter i Uppsala utan att lämna mig information som företräder honom. Hans livsnerv. Detta har pågått under hela hans tid som kreatör och konstnär. Vi behöver ditt stöd.https://www.amazon.com/dp/B09H7P59BH/ref=sr_1_2?dchild=1&keywords=pia+lebsund&qid=1632820930&sr=8-2   Pia Lebsund

Nej han har aldrig lärt sig läsa i skolan.Han har alltid gått i särskolan ej vanlig skola.Retardation. Jag startade upp estetisk inriktning i särgymnasiet Ottelinskolan på samma sätt som Lindeparken. Se boken. Benjamins konst.såhär gick det till att skapa. En kamp med att ge min pojke ett kommunikationsutryck då han inte lärde sig något i skolan eller den dagliga verksamheten.Just nu från DV om jag inte....så får han inge DV. Har blivit hotad förr av DV.Jättejobbigt. Under pandemin har de inte heller på boendet hjälpt honom med att uttrycka sig med bild. De har låtit honom kluddra -Köpt vaxkritor utan min vetskap där han försämrat sitt uttryck. Jag har i åratal visat hur han ska måla. Över 30 års erfarenhet. De sabbar.Igår fick jag veta det av en personal att det varit en försämring i ett halvår. Det har jag inte fått kännedom om förrut. förtvivlad nu och skrev kl 2 till socialtjänstnämndens i Uppsala. De har varit mycket kränkande mot mig och min son sedan år 2002 då han flyttat dit. De har knäckt min hälsa. Startade upp Lindeparken med estetisk inriktning och autism år 2000 som de sabbade förr och han fick flytta till Uppsala år 2002. Stockholm har också förstört. I det här fallet tror jag det dessutom är kränkning mot mänskliga rättigheter då man experimenterar mycket och vi tillhör en minoritetsgrupp.JAg skickar länkar med information från riksföreningen autism som misstolkas pga av kompensbrist ,illvilja men också medvetet knäckande. Jag behöver all stöd jag kan få.Vi har inte fått stöd av föräldrar trots jag hjälpt andra.Tvärtom har man i Uppsala gjort motsatsen. Facebook even 3-17:e otkober  https://www.amazon.com/gp/product/B09H7P59BH...
Benjamins konst: såhär gick det till att skapa (Swedish Edition)
Benjamins konst: såhär gick det till att skapa (Swedish Edition)

Benjamin lärde sig aldrig att läsa eller att skriva i skolan. Det har varit en kamp med att hitta hur han ska kommunicera och jag försökte med bild och from som varit räddningen.Vi har haft tjugofem konstutställningar och sedan år 2015 gör vi hans sagoböcker där han berättar och vi båda illustrerar. De kommer till under skypningen. det tar lång tid att få ihop en saga.Vi har nio sagor på svenska och en på engelska.Han har arbetat med temat från våra sagor å sin dagliga verksamhet i måleri, keramik och andra utrryckssätt. Logpeder från habiliteringen har försökt få honom att återberätta med mindre lyckat resultat och när han flyttade hemifrån prövade vi text telefon men han visade inget intresse att visa teckningar. Han hade svårt att berätta vad han gjorde på jobbet och hemma. Efter flera års trevande provade jag sagor och han gillade julgranskulor så började jag besjäla dem med djurmotiv och då blev det kul för Benjamin att berätta om dom. Jag försökte ta med dom i det han gjorde på dagarna, men behövde få veta vad de gjort genom att man skrev ned detta.Nu får han inte fortsätta längre med keramiken på den dagliga verksamheten.Japp nu kommer den omarbetade versionen i upplaga två och så påbörjar jag den tryckta boken. Snart promo Love and disconnections och Varför händer det mig?en stulen barndom och provkopia på väg den trycka boken. Chag sameach!!!Ute nu idag den 28:e september