Blogg

28. sep, 2021
https://www.facebook.com/events/1293052557831527/?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[%7B%22surface%22%3A%22notifications_tab%22%7D%2C%7B%22mechanism%22%3A%22your_upcoming_events_unit%22%2C%22surface%22%3A%22bookmark%22%7D]%2C%22ref_notif_type%22%3A%22feedback_reaction_generic%22%7D Ja bilderna jag målat är en form av art therapy från Renaissance life art therapy kurser jag lärt mig ihop med alla års dansande av fem rytmer, livserfarenhet och senare mina kunskaper i olika komplementära terapier jag licenserats för av dr Karen E Wells och andra utövare och genom CTAA, complementary therapists accredited association.Jag har i nästan hela mitt liv försökt hitta något som helar mig från det jag varit med om från min barndom. Jag rekommenderar dig att läsa Varför händer det mig? En stulen barndom, där jag i olika kapitel berättar om olika händelser från mina föräldrar till mig som liten flicka och under uppväxten. Hur jag fått traumatiseras av mina föräldrars lidanden från koncentrationsläger, men också av genuina svenskar i Sverige i skolan av lärare och elver,men också andra. Jag berättar också hur jag dras in i hedersförtryck när jag gifter in mig hos en annan ortodox judisk familj i Stockholm. Jag anar inte onåd och mina föräldrar som insisterade på att jag för traditionen vidare. Framför allt min pappa ser inte fällan. De ljuger om sin sons färdigheter. Han har en svår sjukdom som leder till totatalt kaos senare med svåra konsekvenser. Familjen håller ihop och skyddar sin heder genom olika förtryck. De går till den bästa advokaten för att knäcka mig som nyförlöst mamma. Jag blir ensamstående mamma till ett barn som flera år senare får diagnosen autism. Det har han ärvt av sin far. Det är tydligt att farbrodern har diagnosen sedan flera år tillbaka. Konsekvenserna därav tar jag själv men blir fortfarande förtryckt av pappans familj som värnar om sitt rykte istället för att hjälpa sitt barnbarn. Det är förfärligt. Se filmen Unortodox på Netflix så fattar ni vad jag varit med om. Det här är en svensk version och det är tuffare i Borrow Park i New York men ser i serien förstår ni mig bättre. Så jag blir utbränd och får smärtor och söker hjälp hos olika kuratorer, senare, psykologer, terapeuter och läkare. Men ingen i Sverige kan hjälpa mig komma till botten av mina känslor. Hjälpa mig uttrycka mina känslor. Det måste jag söka någon annan stans och jag letar med ljus och lykta överallt för att må bättre. Jag har prövat mig igenom olika alternativa terapier. En del finns inom den vanliga sjukvården idag, men inte alla. Jag söker mig till att uttrycka mig med bild och rörelse och efter alla år har jag hittat ett eget uttryck och kompletterat mig med olika kurser för att kunna hjälpa andra. Detta har jag själv saknat när jag behövde hjälp.
Så flera år senare erbjuder jag till dig( och dina barn tredje generationare ) som är som jag andra generationare till överlevande från koncentrationsläger olika behandlingar och som stöd mina böcker Varför händer det mig? En stulen barndom och Love and disconnections. Mer information får du på min hemsida Perl Lebovits https://perl-lebov-its.com/ där det finns frågor jag ställer till dig som har en mamma som överlevt koncentrationsläger och eller en pappa som överlevt koncentrationsläger. Där talar jag om hur du går vidare. Jag kommer hålla föreläsning i slutet av oktober på Limmud, digitalt. Ha koll .Information kommer.
https://www.facebook.com/events/1293052557831527/?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[%7B%22mechanism%22%3A%22surface%22%2C%22surface%22%3A%22create_dialog%22%7D]%2C%22ref_notif_type%22%3Anull%7D
PROMO will come on Facebook, twitter etc on Love and Disconnections About september 29. Check this up!
https://www.amazon.com/Love.../dp/B09FJ16FQM/ref=sr_1_2... LOVE AND DISCONNECTIONS is about trying to feel love and not always connecting. This book is a mixture of cards about love, and the rest is about living in the best way possible without knowing what is going on in a bigger sense. By taking these messages to you personally, you may heal. Perhaps you will need to do it together with me in my workshops, or with another therapist. . Second copy 2021 as a manual for therapy sessions and readings.To help people in different situations. Piaalife . I wrote about 30 books.The most of them in autism. Benjamin and I also made 10 fairytales. I wrote books i holistic topic and and biographical fiction. All books are illustrated by me and the fairytales are Benjamins stories and he is also illustrating them. My courses are CTAA certified and I offer also complementary therapies and treatments. Copyright 2005 Pia Lebsund. Unauthorized reproduction by any means including photocopying of any part of this publication is an infringement of copyright. URDANSURMÅLERI is a registered tradename of Pia Lebsund. LOVE AND DISCONNECTIONS I started to write this book because I wanted to show how beautiful love can be, and also how hard it is to be in it. When I made my 27 silver moon-cards, I began by trying them out on people and showed them to Yaakov Darling-Khan and Jonathan Horan, two of the closest followers of Gabrielle Roth's 5 Rhythm practice of dance. I started to dance with Yaakov in 1997. Not too long ago he said: ” I love them. Please, go on with this.This is your dream and don't change anything”. More recently Jonathan said: “I love them. Please, don´t ever stop with this work. These are deep things about archetypes. I can see more of them in your future work ". The result is this book with pictures and words from my inner voice. A shamanistic work, coming from big experiences in life. A mixture of everything. Everyone can use it. I grew up in a suburb of Stockholm, in Sweden. I danced the five rhythms between 1997-2013.PiaochBenjisböckerPiaalifeKontaktPia dansardansare i keramikPiastavlor I will offer exercises from the book Love and disconnections to second and third generations to holocaust survivors together with the book Why me? A stolen childhood. I will let you know more on Limmud in Stockholm in October 30-31. Right now you can have a look already on https://perl-lebov-its.com/. In Swedish check Har din mamma överlevt koncentrationsläger. Listen on 2 short videos and answer the questions. Make the same for Har din pappa överlevt koncentrationsläger? Check at the Swedish book Varför händer det mig?

En stulen barndom.The kindle version is already out on Amazon,com,uk,de,it,es, etc. I will offer deep healing/therapy for you depending on where you are. After answering my questions.Where are you on a scale 1 to 10? Less then 7 then go to the next step and fill inte the questions on the Pdf about your health and more ad send it in to info@piaalife.se.

Perl Lebovits

PERL-LEBOV-ITS.COM

Pia Lebsund

Depending on you feel I can offer different therapies individual or in the group. CBT;DBT, NLP, counselling, psychotherapy easier version, hypnotherapy,past life regression, grief, PTSD, sexual abuse, codependence, art therapy, narcisstic abuse on weeks program and more.I am not offering dance therapy. The dancing I made is transformed threw art therapy.
26. sep, 2021
Sedan kommer Beskrivning
Vem har sagt något om kärlek av Elaf Ali är en personlig historia om hur ett hedersstyrt liv kan se ut i Sverige. Ali berättar om de förhållningsregler och förbud som präglade hennes uppväxt, men det är lika mycket en berättelse om frigörelse och mod. I Du är inte längre min dotter berättar Frida Boisen naket om trauman under uppväxten som satt djupa spår. Övergrepp, missbruk och våld. Det är en resa från tryggheten i förorten till lyxlivets smutsiga misär. Det är en berättelse om att som barn bli sviken och förnekad, men också en historia om oändlig kärlek, viljan att aldrig ge upp och att hitta sin far. Ali och Boisen samtalar om uppväxt och modet att bryta sig fri från sina fäders syn på världen. Programledare: Patrik Lundberg, journalist och författare.
Spårpartner: Storytel.Jag har läst Elaf Alis bok och den är en bra bok som skildrar hedersförtryck av arabiska kvinnor.
LÄS MIN BOK!! Varför händer det mig. En stulen barndom så ser ni vad hedersförtryck gjort med min religiösa bakgrund. Det är dolt i Sverige. Vi är en minoritet, men det förekommer. I England finns det en grupp som jobbar för att hjälpa kvinnor med judisk bakgrund i liknande situationer. Inte i Skandinavien. Det tystas ned. De har gett mig munkavle och skäms över detta så det nämns inte så finns det inte. Tidigare församlingsordförande har varit släkt med den ingifta familjen som jag stämplats från. Min bok har flera nyanser. Jag har skrivit olika kapitel som vävs in i varandra, men är självständiga. Läs om hur jag tvingades gifta mig ortodoxt och vad som blev. Läs hur jag och min son behandlades när jag ville ha skilsmässa. Jag kunde inte ansöka om skilsmässa .Jag behövde en företrädare i Israel för att göra detta för mig. En betrodd man av rabbinatet. Läs hur min lilla son behandlades. Som sagt jag skriver om flera saker. Läs recensionen av Ylva Ödman. Blunda inte.REAGERA!! Församlingsordförande är död.
De andra håller på att dö, men fortfarande är det svårt för mig att läsa från min bok. Det väcker ilska att jag nämner saker som väcker deras dåliga samvete. De som höll med förtryckarna i min egen församling. Kolla filmen Unortodox så fattar ni.Det är ungefär så jag har behandlats fast det är mer strikt i USa än här förståss!! JAg gick på några lektioner på PAIDEA träffar när vi läser vissa tokningar från bibeln och då fanns den nuvarande ansvarige utgivaren för en känd tidning som inte förstod det jag varit med om. Inte de andra heller som har varit eller är gifta inom det konservativa dvs icke ortodoxa sättet i Stockholm. Det är helt två olika inriktningar.
Klart att de inte förstår,men för att de inte varit med om detta så behöver detta inte existera!!!!För övrigt så har PAIDEA sponsrats från pengar som skulle gått till de överlevande. Många av dom som går kurserna har inte den bakgrunden eller har inte föräldrar med den bakgrunden.Därav bristande empati och förståelse. Idag är många blandäktenskap som gör att de distanserat sig från det ursprungliga och tagit avstånd och förnekar allt de själva inte vill ta hänsyn till. Det går att se ett mönter i andra länder ,men inte i deras eget närområde.
Jag skrev till Elaf och tyckte om hennes bok och berättade om min. Självklart fick jag inget svar. Jag är inte en media person som jobbar eller har jobbat i TV/radio eller på känd tidning så jag sponsras inte på samma sätt som de som hela tiden syns. Supporta mig!!!Jag är en ensamstående mamma och andragenerationare till överlevande från koncentrationsläger med en son som har autism. De andra får redan massiva stöd, uppmärksamhet, sändningar, sponsringar, gig,podcasts och olika utnämningar. Jag är så himla trött på att inte få detta som jag kämpat så hårt för !!!!!Kan det bero på den antisemitism som finns i Sverige som aldrig försvann som tystats ned i historiaböckerna? Jag tror det .Också av den massinvandring av islamistiska inslag som Sverige skyddar och värnar om!
26. sep, 2021
Beskrivning
De dramatiska åren under andra världskriget står under ständig lupp. Hur neutralt var Sverige? Och vad visste vi om Förintelsen? I Landet utanför – Sverige och kriget 1940-1942 skildrar Henrik Berggren de politiska eftergifterna men också både kända och mindre kända svenskars livsöden under krigsåren. Samtidigt valde svenska kvinnor att gifta sig med SS-män för att föda barn och föra den ariska rasen vidare, vilket Christoph Andersson skildrar i Svenska SS-fruar. Klas Åmark går i Främlingar på tåg till botten med vad Sverige egentligen visste om Förintelsen under den här perioden. Programledare: Jan Scherman, diversearbetare.
Spårpartner: Storytel.
 
 
 • Pia Lebsund
  Köp böckerna hos Adlibris
  Svenska SS-fruar : med uppdrag att föda ariska barn… 
  Visa mer
   
  •  
 •  
  Aktiv
  Pia Lebsund
  Ni som undervisar i historia bör uppdaterar era kunskaper genom att läsa dessa böcker. Jag vill också rekommendera min bok som är referenslitteratur på Forum för levande forum också. Jag är egenutgivare och har inget stort förlag som sponsrar mig. Snar… 
  Visa mer
   
  AMAZON.SE
  Amazon.se : perl lebovits
  Amazon.se : perl lebovits
  •  
 •  
 • Recension
  Varför händer det mig? En stulen barndom av Pia Lebsund 2019.
  Berättelsen är en stark skildring av den judiska traditionen och livet genom
  sekler men framför allt i närheten av vår tid. Författaren ger läsaren nya
  perspektiv på de föreställningar man kan tänkas ha om livet som jude eller
  judinna i den västerländska kulturen. Vår författare har upplevt hedersförtryck
  från olika håll och religiösa svek från Synagogans ledning. Läsaren får en
  personlig och stundtals intensiv resa utifrån ett perspektiv på livet och på
  Sverige ur en ny synvinkel som vi sällan finner i svensk litteratur.
  Vi får ta del av hur en trasig mor, efter överlevnad från nazismens faror,
  uppfostrar sitt lilla barn och vad det kommer betyda för den lilla flickans start i
  livet. Att livet är svårt efter att delvis behövt vara mamma åt sin mor är inte
  nog. Som ung kvinna drabbas hon av stora svek från en av släkterna i den
  ortodoxa judiska församlingen. Hon föder en mycket söt son efter en svår
  förlossning.
  Boken känns viktig, inte minst i dessa dagar då människor alltmer sluter sig
  inom sitt skal och i högre grad ser världen utifrån sitt eget perspektiv och
  världsbild. Från den stora förintelsen av judar och andra som inte stödde
  nazismen, ser vi ofta hjältar och hjältinnor men inte här. Denna skildring visar
  de bitvis trasiga och svåra arvet som många judiska svenskarna bär med sig.
  Att möta detta kan te skrämmande trots att människor är mer lika än vad som
  syns på ytan oavsett kulturella traditioner med olika bördor.
  Berättelsen är en viktig pusselbit i att förstå vårt samhälle igår, idag och inte
  minst en viktig del i att förstå morgondagen.
  Tack för denna viktiga berättelse!
  Ylva Wahlström Ödmann
  Teolog och Folkbildare
   
  •  
 • Pia Lebsund
  Så - nu har jag skrivit några rader - som du kanske kan använda. Tack för att jag fick läsa. "Vad präglar en människas liv? Barn- och uppväxtåren – givetvis; men också senare upplevelser. Kan man ärva rädsla och en känsla av utsatthet? Ja det har många barn till Förintelseöverlevare vittnat om. En del föräldrar teg med sina erfarenheter för att inte skada barnen; andra berättade kanske för tidigt och kanske för ingående. Vem kan klandra någon av dem? Men det som har skadat kan också till vissa delar gå i arv; skapa en känsla av utsatthet. Författaren av denna bok skildrar dessa sina erfarenheter i många lager; barndomsminnen som går igen och framstår som tydligare genom senare upplevelser i livet. Detta är en fascinerande roman; plågsam läsning men också med genombrott av den klarsyn som endast humorn kan ge."
  Sam Carlquist
21. sep, 2021

Kämpat länge med att få en provkopia som jag får snart.Kämpat med England,Tyskland och Spanien.SEdan trycker jag upp den så den finns till Limmudhelgen i god tid.

15. sep, 2021
TAck alla ni som kom på boklaunchningen.Ni andra missade detta.
Böcker www.piaalife.se
Författare
Jag kommer att göra en kurs nu om väsen som kommer att vara i en skyddad Facebookgrupp för betalande medlemmar. Kursen kommer kosta 2400 kr. Vi tar upp varje fråga från den gratiskursen du fick möjlighet at få gratis under launchningen men mer uttömande och mer.
Böcker www.piaalife.se
Författare
kursfrågor som är grunden är från detta.Både på svenska och engelska. https://lnkd.in/ep7cSEZz