Blogg

21. dec, 2020
God Jul och Gott nytt år från Pia och Benjamin Lebsund. Snart kommer Lejonkungen då blir våra tio sagoböcker ute. Det dröjer lite till innan den tryckta versionen kommer under nyåret. Håll ut!
Vi försöker sprida glädje under pandemin och har skyndat oss göra detta. Böckerna har funnits som Pdf och en del redan som e-böcker. Men nu har vi gjort tryckta böcker och uppfräschat allt. Ha gärna koll på Benjamins konst. Allt från måleri, keramik till olika material. Han har haft över 30 konstutställningar och 25 av dom med mig. Sist var det på Café 84 i Uppsala men på grund av pandemin kunde inte alla se den. Jag har skickat länk. Jag såg i den nya numret av tidningen Autism att det är extra svårt om man kommer från andra länder att bli förstådd. Jag har förstått det med min minoritetsbakgrund. Redan under 90-talet igångsatte jag fritidsaktiviteter för det var en brist, man ville inte satsa på barn och ungdomar från skolförvaltningen trots jag gjorde en förundersökning av situationen. Jag fick sparken och fortsatte igångsätta i Stockholm, Huddinge, Täby ,Vallentuna. Jag tog kontakt med kronprinsessan Viktoria som startade upp Viktoriafonden där en del finansiering fortsatte. Sedan verkade jag politiskt och har även forskat inom autism, specialpedagogik och kommunikation. Jag testade mitt dataprogram Vardag med Benji och polarna. Jag har också skrivit över 40 böcker och har internationella kurser om autism som är CTAA certifierade. Det är bra att andra också börjat stötta och engagerar sig nu med sina projekt, då jag blivit äldre och kämpat hårt i alla år med Benjamin.
Sagorna kan också användas som ett uttryck att förmedla känslor.Det har jag prövat och funderar på att starta webinar om detta. Jag har försökt få föräldrar och professionella att uppgradera sina kunskaper men det har varit trögt då många kämpar hårt med sin vardag och inte orkar mer.
Tyvärr så brister det mycket i skolan, dagliga verksamheter, boende och andra verksamheter med kunskap och barnen, ungdomarna och de vuxna får inte det de behöver. Jag har sett detta när jag blev snabbinkastad på olika skolor i Stockholms län. Jag såg hur svårt även speciallärare hade att ta tag i situationer. De hade inte alltid ork, verktyg eller kunskap utan tog till mediciner och polishjälp. Sorgligt men det har inte nämnvärt förbättrats. Fortfarande har många föräldrar sina barn hemma från skolan. Man har ett förlegat synsätt och konsensus som försvårar vardagen för våra barn. Folk är inte lämpliga och saknar verklighetsförankring. Det har smärtat mig att se hur det är och jag har betalt ett högt pris privat för detta. Det är bra att andra drar i detta nu.
18. dec, 2020
Rean är to m 20 december så handla klapparna här.https://www.adlibris.com/se/sok?filter=author:pia%20lebsund
Tillkommit fler böcker .Sök på titlarna som pia lebsund, Björnbröder,Djungelboken, Micke ochMolle, Djungelboken, Peter Pan, Bamse etc. Det går att köpa första versionen av Lejonkungen för 49 kr. Andra versionen kommer snart snyggare och som tryckt bok också.Annars finns de tryckta böckerna på amazon.Uk som går att beställa därifrån eller försök få Adlibris att ta in dom.
16. dec, 2020

Jag har mer än 30 års erfarenheter av autism.Forskat inom kommunikation och autism sedan 1997. Skrivit över 40 böcker och 10 sagoböcker med Benjamin.Vi har haft 25 konstutställningar. Kurserna är CTAA - Complementary Therapists Accredited Association certifierade.

13. dec, 2020

https://youtu.be/TajJ2PXJ5PQ

  • Du som är makthavare som politiker eller chef för en viktig myndighet som fattar beslut för hur personer med autism ska leva. Du som ska verka för demokrati och mänskliga rättigheter. Känner du att du uppfyllt detta i år 2020?Känner du till att personer med funktionshinder som autism inte fått samma stöd med pandemins som äldreomsorgen? Förstår du att deras verksamheter har in kvalitetssäkrats .Det går inte att förändra något som inte har någon riktlinje. Du är ansvarig för detta! Hoppas att du fortfarande kan fira Lucia som en ljus högtid i detta mörker.
    Föräldrar som kommit till åren måste ständigt hoppa in som extra kraft då personalen ofta är outbildade som jobbar med våra sköra barn, unga, vuxna med autism. vi pratar om Sverige nu inte ett U-land. Det hjälper inte om du lättar ditt samvete med att skänka pengar till barn på andra sidan jorden. Du har glömt oss här hemma. Vi har behövt ta hem våra barn från skolan då det inte anpassats för våra barn.Vi har behövt vabba så mycket så att en dela av oss förlorat våra jobb. Men det räcker inte det fortsätter. Samhället suger ut vår kraft så vår hälsa försämras. Trots detta krävs att vi ställer upp långt efter att de är myndiga. Varför har du inte ändrat på detta som har makten? Struntar du i oss? Det är en tystnadskultur som är så stor så ingen tar tag i detta. du som varit makthavare när jag var fritidspolitiker och fanns där inom det parti jag verkat. Varför har du inte stöttat detta? Varför lät ni mig utsättas för hot?
    •  
  •  
    Jag har skickat detta till statsministern och till demokratiministern idag.

    Till mina finska vänner så finns jag också hos Åbos akademi bibliotek. Finns redan på Åland. https://aboakademi.elib.se/Books/FreeTextSearch sök på mitt namn och få upp 25 titlar.
11. dec, 2020

Lejonkungen

 

2015 hittade jag två flickor som julgranskulor. Den ena hade svart hår och den andra var blond. En annorlunda saga som är en blandning av de ursprungliga Snövit och Askungen sagorna men med andra inslag. Jag tror ditt barn kommer att gilla boken. Jag har skrivit flera e-böcker om Autism. Läs min Blogg på hemsidan www.piaalife.se.

Lejonkungen blir den andra saga som vi gör Benjamin och jag har gjort flera sagor där han berättar olika saker när vi skypar som jag samlat ihop till en berättelse. Det tar tid.

Sedan har jag illustrerat bakgrund och Benjamin bestämmer var hans illustrationer ska finnasmed.vi har haft tjugofem konstutställningar och han har haft flera i Uppsala där han bor. Men resan har inte varit lätt. Han fick inte lära sig att läsa och skriva i skolan så jag hjälpte honom med att uttryckas sig i bild och form. Vi har flera andra böcker ute på Amazon och Adlibris, Bokus nu. Flera av dom blir också tryckta böcker. Denna saga är uppdaterad till en andra upplaga. © 2016,2020 Författare Pia Lebsund. Sagoberättare Benjamin Lebsund.

Illustration: Pia och Benjamin Lebsund. Kopieringsskyddet

© Äger alla rättigheter.

ISBN 978-91-89207-12-7